Sørby eSport tilbageblik på 2016

Et tilbageblik på 2016, de aktiviteter og de mål vi har opnået i Sørby eSport

Sammen med vores fantastiske medlemmer, vores stærke frivillige teamledere og trænere – de gode forældre der altid bakker op om aktiviteterne og ikke mindst vores skønne partnere. I skal alle have et stort kram og tak fordi Sørby eSport er en succes! Vi kan ikke vente med at skabe endnu mere gaming-godt i 2017.

Mark Kristensen, formandens beretning

I 2016 startede vi Sørby eSport – Første spadestik blev taget d. 2 Januar med vores første FIFA turnering, Elgiganten Cup i Sørbyhallen. Sådan startede vores historie og sådan fortsatte vi resten af året. Vi har derfor det seneste års tid brugt både blod, sved og tårer på at skabe de dejlige gamingoplevelser og venskaber som vi har i Sørby eSport!

Vores daglige træninger og læretimer bliver brugt på mange platforme, for vi tilgodeser alle og vil gerne nå ud til alle, der sidder med en lille gamer gemt i maven. Alle kan træne eSport i Sørby, alle er velkomne og vi tilbyder træning og vejledning til alle, uanset niveau – og det er vi stolte af. Det bringer anerkendelse til alle os ”nørder”, og computer / gaming-elskende mennesker, som eller i mange andre sammenhænge kan ramle ind i drillerier og mobning. Well, det er slut nu.

I år 2016 vil jeg afslutningsvist takke alle vores partnere for at vi har kunne gøre dette muligt. Det er jeres skyld at vi kan være ude til events næsten hver weekend, lige meget om du spiller: LoL, Hearthstone, CS:GO, Rocket League, FIFA eller Overwatch. Det gør at jeg som formand er ekstra glad når jeg kigger tilbage på alle min glade medlemmer og se hvor meget vi får rejst det ganske land og rige rundt.

Så et stort TAK skal lyde til:

 • Elgiganten
 • Vimeso Marketing
 • Floating Grip
 • Cult Cola
 • Jyske Bank
 • PrimaServers

I 2017 er vores hovedfokus at få flere medlemmer, men med flere medlemmer kommer større krav til struktur og organisation. Derfor har vi i Sørby eSport styrket vores bestyrelse og endnu flere tiltag er taget for at vi i 2017 står endnu stærkere som organisation og forening. De vil komme i løbet af året og allerede nu har mange af afdelinger gjort klar til endnu flere medlemmer i det nye år.

Vi skal stadig afholde bootcamps og flere af dem! For med bootcamps skaber vi venskaber, vi skaber unikke oplevelser og ikke mindst fællesskab, vi samles, mødes og hygger en hel weekend og medlemmer elsker at se hinanden, ikke kun til events men også bare når det er for SJOV. Det er hyggen og det sjove i det der gør at vi vælger i Sørby at afholde flere bootcamps i 2017 – for vi elsker at afholde dem!

Som formand vil jeg sige tak for året der er gået og jeg glæder mig personligt til at se ikke mindst dansk Esport, men allermest Sørby Esport få succes i 2017!

Glade og dejlige Gaming hilsener

Mark Kristensen

Bestyrelsesformand I Sørby eSport

Sørby eSport CSGO, af teamleder, Nicolai Hansen

Marts 2016, i CSGO afdelingen lagde vi hårdt ud da vi i starten inviterede over 80 spillere til vores alle første åbne prøvetræning. Vi måtte indse at det var for svært at få gode trænere til alle de spillere og derfor valgte vi at skrue lidt ned for tempoet og få noget struktur inden vi kunne udvide med flere spillere. Efter vores prøvetræninger havde vi omkring 20 medlemmer. I dag har vi 50 faste medlemmer og har i gennemsnit over 25 medlemmer samtidig hver eneste aften på vores teamspeak. Dette skyldes i stor grad vores fællesskab og stærke trænerteam – Vi er meget glade for at have Jer med på holdet.

Vi har været til mange LANS blandt andet: NLP, NPF, PowerLAN og mange flere. Vi har leveret både gode og dårligere resultater, men vigtigst af alt har vi hygget os og udviklet os både som spillere og ledere. Det er planen at vi i 2017 skal deltage i endnu flere Lans og turneringer, De første vil være NPH og Dailybuzz. Vi har også prøvet at have et stærkt elitehold under os, dette var desværre en kort oplevelse idet at de gik i opløsning kort efter de blev en del af Sørby eSport. Det er stadig planen at vi vil have et elitehold vores medlemmer kan se op til, men denne gang vil stabilitet være en større faktor.

Udover et elitehold har vi fået bygget et stærkt academyhold af unge talenter, der på længere sigt har potentialet til at kunne udfordre den danske top10 hvis de fortsat arbejder seriøst og har øjnene på målstregen. I 2017 SKAL vi være endnu bedre til at værne om vores talenter og sørge for at vi fortsat er nogle af de stærkeste hvad gælder talentudvikling. Men ikke kun talenterne er i fokus også vores store community hvor der hver dag bliver spillet på kryds og tværs af alle aldre skal værnes om, og det er vigtigt for os at vi ikke glemmer græsrødderne og hyggen i den proces det er at bygge sig større.

Glædelig jul fra Sørby CSGO.

Sørby eSport FIFA, af teamleder, Tobias Gudtmann

I vores første år som FIFA forening, har vi udviklet et rigtigt stort og kendt sted for alle FIFA glade spillere. Vi har, som i vores andre afdelinger, oplevet et medlemsvækst hen over året. Dette har vi været rigtig glade for. Vi har deltaget i en masse turneringer rundt om i hele Danmark. Derudover havde vi et par af sted til Dreamhack i Jönköping, som klarede sig rigtig flot.

Sørby eSport

Sørby eSport

Vi er her december og start januar måned i gang med en intern turnering Sørby Klubmesterskab med en masse fede præmier fra vores dejlige sponsorer og samarbejdspartnere. Vi håber 2017 bliver endnu et fedt FIFA år med massere af super fede FIFA turneringer og events og selvfølgelig en masse nye FIFA glade ansigter på alle niveauer og aldre.

Sørby eSport Hearthstone, af teamleder Simona Hansen

Søren, Christian og Mike tog sammen med ledere og trænere til Dreamhack Winter 2016, for at deltage i Dreamhack hearthstone grand prix. Her deltog nogle af verdens bedste HS spillere, og over 200 deltager var med til denne turnering. Alle 3 spillere gjorde det rigtigt godt, dog var der ikke nogen topplacering til dem denne gang. Det lykkedes dog at placere foran mange andre kendte Hearthstone spillere, og det var en kæmpe præstation i sig selv. Selvom hovedturneringen var overstået deltog spillerne også i BYOC ”bring your own computer” turneringerne. Der blev afholdt en hver dag i HS, og om lørdagen vandt en af vores spillere turneringen. En fin præmie på blandt andet 2000 SEK og et headset fra razer. Tillykke til Søren Sommer med den flotte 1. plads.

En af vores HS spillere valgte også at afprøve et nyere spil, som blev promoveret til Dreamhack. Spillet hedder Deckbound, og det skulle vise sig at Mike var utrolig dygtig til dette spil. Det lykkedes ham nemlig at vinde 1.  pladsen og dermed 6000 SEK. Flot præstation! I alt en rigtig god tur, og en oplevelse for livet, som lærte os meget. I øjeblikket er der fokus på at placere sig godt på ladder og optjene HCT point til det nye år. Der bliver deltaget i online turneringer og der forberedes konstant til den næste turnering.

I det nye år bliver vi ved med at fokusere på at blive bedre, og præstere til turneringer samt skabe nogle fantastiske oplevelser. Vi ses i det nye år!

Sørby eSport, Rocket League, af teamleder, Mikkel Böhm Petersson

For blot 4 måneder siden startede vi vores Rocket League afdeling op. Der har været fart på fra start af med 48 unikke besøgende og 16 betalende medlemmer. Kort efter afdelingen havde fået fast jord under sig var vi klar med interview med danskeren FyshoKid. Som tidligere professionel Rocket League spiller havde han en masse indsigt at give og spillerne fik også mulighed for at stille deres egne spørgsmål.

Træner Vrapt0r fik også hurtigt nok at se til med den stigende interesse og derfor bød situationen til at lede efter nye trænere. Her var vi så heldige at finde Bechie fra HyperioN samt Rawvyy! Begge trænere blev godt modtaget og var hurtigt indover vores søndage samt i vores booking system.

November bød på 1v1 turnering for vores medlemmer hvor der var gavekort til Elgiganten på spil. HanseN tog første pladsen, Ronaky anden pladsen og Ahrosh tog tredje pladsen. Der var kamp til stregen og vi var så heldige at få casted kampene af Ukendt og Maxen!

Med en stærk etablering satser Rocket League afdelingen på at forsætte den gode stil i 2017 med samme fart, nye tiltag og massere af in-house turneringer. En større åben national turnering vil også komme på benene med store præmier for at øge den danske scene og hæve Sørbys banner endnu højere.

Sørby eSport, Overwatch, teamleder, Sebastian Uth

Overwatch er kommet godt fra start med et helt nyt hold, som træner 2 gange om ugen.
Der sker fremskridt med spillet og træner, samt spillere nyder at træne sammen.
Vi ser frem mod 2017 med store forhåbninger om at udvide Overwatch teamet med flere trænere og hold.

Hovedbestyrelsesformand, Anders Sørensen, Sørbymagle Idrætsforening

En snak med børnene i sofaen – til en rigtig god kop kaffe – og 100 nye medlemmer!

Sørby eSport – 2016 – en fantastisk synergi.

Kære læser,

Jeg vil forsøge at tage dig med ind i en meget flot fortælling. Det er en fortælling hvor alle implicerede, kun tænker i muligheder og ikke begrænsninger.

En gruppe mennesker som har meget på hjertet. Et samarbejde hvor man flytter sig for hinanden, hvis der er bedre kompetencer til stede. Fællesskabet, foreningen er i højsædet – ingen er større end Sørby eSport.

Sørby eSport tør at sætte sin egen eSports orden – en foreningsorden, som bunder i respekt for hinanden, tro på fælles værdier, vi tør at skubbe til eSports scenen, specielt i troen på at vi kan bidrage til bedre organisering. eSport i Danmark har brug foreningskulturen. Når man arbejder med foreningskultur og eSport som fælles tråd, så opstår der fundamentale værdier, som vil styrke Sørbymagle Idrætsforening, Sørby eSport og eSport Danmark. Når flere foreninger så vælger at følge efter, så har eSport en rigtig god mulighed for at udvikle talenter.

Nu til historien! Kunne i tænke jer at spille med i en Fifa turnering i Sørbyhallen, spurgte jeg mine 2 sønner en efterårs aften i 2015. Kan man det, var spørgsmålet tilbage. D. 2. januar 2016 stod vi så med Nordens største FIFA turnering i Sørbyhallen. Et flot samarbejde med vores sponsor Elgiganten og en mediepartner i VD online, lagde grundstenene, og tiltrak en enorm opmærksomhed fra andre medier, interesserede gamere og meget mere.

Men for mig står et møde i opstartstiden, som den helt klare stjerne. Det blev i sandheden det møde som jeg vil tænke tilbage på med størst glæde, varme og stolthed. Det var mødet der lagde kimen til at grundlægge Sørby eSport, forankre eSport i Sørbymagle Idrætsforening.

Mit kaffemøde med Martin Fritzen i Sørbyhallens cafe, som ydmygt gerne vil bidrage med et sponsorat og frivillighed, blev mødet som jeg vil huske i mange år fremover. Jeg husker selvfølgelig ikke præcist mødets indhold, men jeg husker kaffen, Martin og håndtrykket! Sådan!!

Vi brugte eftertiden for FIFA eventet i januar, til at tale værdier og visioner. Martin kom med foreningsplan, eSportsbestyrelse, og et fantastisk iværksætteri gen. Sammen blev vi enige om at gå efter projektet, og med en fælles indstilling til at arbejde efter kompetence, har givet Sørby eSport et fantastisk afsæt i 2016. Rigtig mange gode historier og oplevelser er fortalt på Facebook, og jeg glæder mig til at læse flere i 2017.

Martin Bødker Fritzen, grundlægger af Sørby eSport

Martin Bødker Fritzen, grundlægger af Sørby eSport

Vi har i 2016 opnået:

 • 100 medlemmer
 • 3 store Fifa events i Sørbyhallen
 • 2 fede bootcamps for vores medlemmer
 • Fantastiske gamere og ildsjæle i vores bestyrelse
 • Vi kommer ud af 2016, uden at have lånt 1,- kr.
 • Et fantastisk samarbejde med Elgiganten, og øvrige sponsorer
 • Sørby kom endnu engang på landkortet, denne gang med eSport.

I slutningen af 2016 sidder vi og arbejder på nye fremadrettet streger i bestyrelsesarbejdet. En stor tak til Martin og bestyrelsen, og jeg glæder mig meget til det fremadrettede arbejde med vores nye formand Mark. De første skriv i den nye retning er skrevet, og jeg er stolt af at vores eSports forening, er i unge menneskers hænder som besidder, ildsjæl, værdighed og en glæde ved at glæde vores medlemmer.

Der er sket meget, følg med her:

Rigtig god jul og godt nytår til alle

Anders Sørensen

Hovedbestyrelsesformand

Sørbymagle Idrætsforening