Østifterne

Med en bevilling fra Østifterne vil Sørby Esport skabe trygge fællesskaber for udsatte børn og unge på bosteder og specialskoler gennem gaming og esport.

Vi glæder os over at kunne offentliggøre, at vi har modtaget en donation fra Østifterne til et projekt, der skal hjælpe udsatte børn og unge ind i stærke, sociale fællesskaber gennem gaming og esport. Projektet vil fokusere på at skabe meningsfulde relationer og styrke de unges trivsel gennem fællesskabsorienterede aktiviteter på både bosteder, specialskoler og vores esportcenter.

Vi vil gennem gaming-camps, LAN-events og online aktiviteter bygge bro til børn og unge, som har svært ved at finde deres plads i traditionelle fællesskaber. Sammen med vores dygtige trænere, pædagoger og samarbejdspartnere, vil vi tilbyde en række aktiviteter, hvor gaming bliver et værktøj til at skabe venskaber og udvikle sociale kompetencer.

  • Trygge fællesskaber

    Vi skaber gaming-aktiviteter, hvor børn og unge kan føle sig velkomne, støttede og set, uanset deres forudsætninger.

  • Skræddersyede events

    Gennem camps, LAN-events og online gaming tilbyder vi fællesskabsorienterede aktiviteter, der er tilpasset bosteders og specialskolers behov.

  • Udvikling gennem gaming

    Vi bruger esport som redskab til at styrke sociale færdigheder, skabe relationer og give børn og unge nye muligheder for trivsel og udvikling.

Østifterne

Our amazing team is always hard at work

Østifterne

Forskning viser vejen

Forskning fra Pew Research viser, at esport og gaming er særligt effektive til at styrke unges sociale færdigheder, fordi de gennem spil lærer at samarbejde, kommunikere og tænke strategisk i pressede situationer. Dette gælder især for børn og unge, som måske har svært ved at finde deres plads i mere traditionelle fritidsaktiviteter.

Gaming giver dem en tryg og inkluderende ramme til at opbygge sociale relationer, som de ellers kan have svært ved at opnå i hverdagen ​(School Library Journal). Ifølge School Library Journal hjælper esport med at udvikle både sociale og emotionelle færdigheder, fordi unge konstant er i dialog med deres holdkammerater og lærer at løse problemer sammen. Dette gælder ikke kun for selve spillet, men også for de relationer, de opbygger uden for spillet, hvor de lærer at håndtere konflikter og forstå andre mennesker.

I deres artikel fremhæver de også, hvordan unge, der deltager i gaming-fællesskaber, ofte rapporterer en øget følelse af tilhørsforhold og trivsel​ (School Library Journal). Sørby Esports projekt med Østifterne bygger på denne viden, hvor gaming bruges som et redskab til at skabe fællesskaber for udsatte børn og unge.

Dette projekt er designet til at hjælpe unge med at udvikle sociale færdigheder i et trygt miljø, samtidig med at de får mulighed for at være en del af et fællesskab, der styrker deres trivsel og personlige udvikling.