Året går på hæld, og snart skriver vi 2020 i kalenderen. Vi går ind i et nyt årti med mange mål, ambitioner og drømme for Sørby Esport. Begivenheder, nyheder og forhåbentlig masser succeser, som vil være med til at definere det nye år – og forhåbentlig også det kommende årti.

Men selvom der venter et stort år forude, så glemmer jeg ikke, hvad 2019 stod for. Året har på mange måder været skelsættende for foreningen, og jeg er både stolt over og glad for den udvikling, som vi har oplevet. Jeg er stolt af, at vi er med til at gå forrest i udviklingen af esporten, og jeg er glad for, at vi har en forening, hvor vi kan samles om det, vi allerbedst kan lide – nemlig gaming og esport.  Vi går ud af 2019 med oprejst pande, for der er sket ufatteligt mange ting i løbet af året, som vi kan være stolte af. Meget stolte.

 

Et esportscenter, en strategi og en lykketrold

Som formand havde jeg en drøm og en vision om at skabe et samlingssted for børn, unge og voksne, hvor der dannes ramme om leg, undervisning og digital dannelse med computeren i centrum. Det blev muligt, da vi i et stærkt samarbejde mellem Slagelse Kommune – herunder Kultur- og Fritidsafdelingen – kunne klippe snoren til åbningen af vores nye esportscenter i august.

Det gjorde, at vi i dag kan fylde lokalerne på Slagelse Stadion op med 40 computere, tilbyde undervisning i centeret, et loungeområde og en ungdomsklub med underholdning i form af Virtual Reality, spilkonsoller og meget mere. Det er en kæmpe milepæl for Sørby Esport, og hver uge samles medlemmer i alle aldre.

Jeg er stolt af den fremgang, vi oplever. For Sørby Esport er med til at sætte præg på esportens fremtid i foreningerne. Vi var med i paneldebatten til Idrættens topmøde, der handlede om esport i foreningslivet, og vi gik forrest i lanceringen af den nationale esportsstrategi, da den blev foldet ud til vores bootcamp med daværende kulturminister Mette Bock i talerstolen. Det skal vi blive ved med. Vi skal blive ved med at gå forrest. Det er det, der gør foreningen til det, den er. Med et voksende antal frivillige og over 500 medlemmer fra hele landet har vi et ansvar for at være med til at sætte præg på esportens foreningsliv.

Klubber, foreninger og tv-stationer kigger vores vej. Vi bød Islands esportsforbund velkommen til bootcampen i august, og vi har udvekslet erfaringer med svenske Ystad IF. Den gensidige sparring er vigtig, så vi kan lære af andre, lære fra os og bruge den viden, vi får og giver. I efteråret kiggede også tysk tv forbi, da tv-stationen ARD producerede et indslag om Sørby Esport.

Hele 2019 kulminerede i december, da vi kunne løfte den grønne lykketrold til Danish Game Awards. Her blev vi udnævnt til ’Årets Esportsklub 2019’. Det er jeg hamrende stolt af. Det er en titel, som vi vil bære med stolthed, og fulde af ydmyghed vil vi tage arbejdshandskerne på og bevise, at vi fortjener den.

 

Vi kunne ikke have gjort alt det her uden jer

Året 2019 slutter stærkt af, og vi er klar til at hoppe ind i et nyt årti, når rådhusklokkerne ringer. Det glæder jeg mig til at gøre sammen med jer frivillige, medlemmer og forældre, der er med til at løfte Sørby Esport. Uden jer havde vi ikke stået her, hvor vi gør i dag. Jeg vil gerne takke alle frivillige for det kæmpe store stykke arbejde, I gør for foreningen både i centeret, til bootcamps og for vores medlemmer. I knokler for at afvikle events, udvikle og træne mennesker både personligt og i spil.

En særlig tak skal lyde til vores partnere og sponsorer, der tror på, at vi som forening kan løfte noget større. Tak til Elgiganten for et uundværligt samarbejde, der gør Sørby Esport muligt. Et samarbejde, der begyndte for snart fire år siden, og som er gået hen og blevet til én stor familie. Vi tager succeser, sejre og nedture sammen, og jeg ved, at alle vores medlemmer bærer Elgigantens logo med stolthed på brystet. Tak er et fattigt ord. Uden jer, intet Sørby Esport. Tak!

Tak til Slagelse Kommune, Inventarland, Tellerup, Reality Clash og Nordic Game Supply. Tak fordi I har lyst til at være med ombord hos os. Uden jer havde vi ikke haft mulighed for at løfte vores esportscenter, udvikle foreningen eller tilbyde unikke underholdningsmuligheder i både center og til events. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med jer i 2020.

Snart popper vi champagnen, og vi kan se frem til et nyt år. Det forrige slutter stærkt af, og vi er klar til at fortsætte i samme hastighed i det nye år med nye visioner, mål og planer, og vi glæder os til at få flere med. Det gælder både samarbejdspartnere, frivillige og medlemmer. Det første store højdepunkt, der venter, er EFF 2020. Med tilsagn fra Erhvervsministeriet arrangerer vi nemlig årets Esports Forenings Festival i februar. Det glæder vi os til.

Rigtig godt nytår!

 

Nytårshilsner fra formand

Mark Rentzmann Uhrbrand Kristensen