VELUX Fonden støtter op om unikt samarbejde mellem Sørby Esport og Slagelse Kommune.

Billedet: TV Jane Dahl. MIDT Anders Sørensen. TH Vibeke Dømler Beske

Sørby Esport er glade for at kunne annoncere et nyt og spændende udviklingstrin. Sørby Esport vil målrettet hjælpe personer med at opnå beskæftigelse og uddannelse.

Sørby Esport og Slagelse Kommune, Den socialøkonomiske enhed, har indgået et forpligtende samarbejde omkring unge og voksne på kanten af fællesskabet. Velux fonden understøtter projektet over en 3-årige periode og projektet har en samlet økonomisk ramme på 1,7 mio.kr.

Fællesskab er nøglen – hvor unge og voksne via gaming og esport i foreningsfællesskabet, skal styrke troen på egne evner og muligheder. Målgruppen for projektet er personer som er udfordret i forhold til deltagelse i arbejdsfællesskabet, opstart af uddannelse samt hvor der ses et behov for mere livsduelighed og mestring.

Initiativet bygger bl.a. på brugen af faste mentorer fra Sørby Esport, samarbejde på tværs af sektorer, en prøvehandlings- og værdikædetilgang samt et tæt samarbejde med lokale virksomheder, hvor fokus er på at opbygge bæredygtig værdi og beskæftigelse.

Anders Sørensen, projektleder fra Sørby Esport, udtaler: “Vi kan se at esport kan være brobygger mellem unge og voksne, der står på kanten af fællesskaber i flere aspekter, og det lokale uddannelsesfællesskab og arbejdsmarked. Projektet er en unik mulighed for at skabe nye inkluderende fællesskaber, i form af uddannelse eller arbejde, og åbne døre for unge og voksne, der ellers kan have svært ved at finde deres plads i civilsamfundet. Gennem projektet har vi mulighed for bringe vores foreningskompetencer i spil i nye retninger”.

Projektet trækker også på ekspertise fra andre områder f.eks. Psykolog Johnnie Rasmussen, CSRNext, der har erfaring med opkvalificering omkring diagnoser, Jan Hansen, Practicum, der har evalueret mange forskellige projekter, og Vibeke Dømler Beske, chefkonsulent, som har ansvaret for socialøkonomien i Slagelse Kommune.

Det primære mål for projektet er at skabe inkluderende fællesskaber inden for Sørby Esport med kobling til lokale virksomheder. Succeskriterierne er ambitiøse – min. 75 % af deltagerne skal være medlemmer af Sørby Esport eller have deltaget i mindst tre aktiviteter inden for de første 13 uger i en lokal virksomhed, og min. 75 % skal være ansat eller i uddannelse efter 13 uger.

“Vi er taknemmelige for samarbejdet med Slagelse kommune, Den socialøkonomiske enhed, og det glæder os at Veluxfonden har valgt at give os et tilsagn om økonomisk støtte. Det skaber gode perspektiver for Sørby Esport og Sørbymagle IF. Vi er overbeviste om, at samarbejdet har potentialet til at skabe ægte og varige forandringer for og sammen med mange mennesker. Alle fortjener at blive mødt i øjenhøjde og det er vores forenings styrke. Når vi kan udvikle det i et forpligtende samarbejde med Slagelse kommune og Velux fonden, kan vi gøre en endnu større forskel i vores lokalsamfund,” slutter Anders Sørensen.

Og fra Slagelse kommune deler man begejstringen over Velux fondens støtte, “Vi er glade for at have VELUX Fondens støtte i projektet,” tilføjer Jane Dahl, Formand for Erhverv, Beskæftigelse og Uddannelsesudvalget og viceborgmester, Slagelse kommune. “Vi ser frem til muligheder i det forpligtende samarbejde både i forhold til unge og uddannelse og i forhold andre på kanten af arbejdsmarkedet. Samarbejdet mellem Sørby Esport og den socialøkonomiske enhed har allerede vist fornuftige resultater og nu kan vi komme endnu længere”.

Kontakt:

Anders Sørensen
Projektleder, Sørby Esport
E-mail: anders@sorby-esport.dk
Tlf. 2272 0035

  • Sørby Esport er en dansk esports forening dedikeret til at skabe positive og inkluderende fællesskaber gennem esport.
  • Slagelse Kommune arbejder for at skabe en bedre livskvalitet for alle dens borgere, herunder socialt udsatte unge og voksne.
  • VELUX Fonden er en filantropisk organisation, der støtter en bred vifte af sociale, kulturelle, miljømæssige og videnskabelige projekter.

Download billede

Download PDF

VORES SPONSORER

Elgiganten logo
Lenovo Legion Logo
Slagelse Kommune Logo
motorola logo
Sportmaster logo

ESPORT CENTER

På Slagelse Stadion har vi, i samarbejde med vores sponsorer, skabt: Sørby Esport Center. Det er her vi træner, spiller og hygger os. Det er her vi underviser, holder bootcamps og laver events. Her spiller vi CS:GO, Fortnite, Rocket League, Overwatch, League of Legends, R6S og meget andet. Her har vi indrettet et lokale som kun anvendes til rollespil og Magic. Her har vi en kiosk, et lounge område. Vi har computere, sim racers, konsoller og plads til brætspil og hygge. Vi har unikke områder udenom centret, så bevægelse og udendørs lege også er mulige. Sørby Esport Center – nørdernes mekka.

SIDSTE NYT

  • om sørby esport

Aktivitetskalender 2024

By |januar 3rd, 2024|Categories: Bootcamps, mereendesport|Tags: |

Sørby Esport Aktivitetskalender 2024 12. Januar - Slagelse Transport center i Esports Centret 12.-14. januar - CS bootcamp (liga hold) 19.-21. Januar - Frivillig weekend 25. Januar - Esports træner og leder aften 26-28. Januar - Privat arrangement 2-4. Februar

Kommentarer lukket til Aktivitetskalender 2024
  • Foreningens-aktiviteterne i centeret er lukket imellem jul og nytår! Vi ses igen den. 8 Januar

Jule lukket

By |december 20th, 2023|Categories: mereendesport, Nyheder|

Foreningens-aktiviteterne i centeret er lukket imellem jul og nytår! Vi ses igen den. 8 Januar Foreningens-aktiviteterne i centeret er lukket imellem jul og nytår!Vi ses igen den. 8 Januar

Kommentarer lukket til Jule lukket
Sørby Esport Merch

GALLERI

2023-05-25T08:29:33+00:00
Go to Top